Megyesi János

Utolsó módosítás dátuma : 2019. február 19.

Egykori hallgatónk jelenleg kutató-fejlesztőként dolgozik a a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzletágában a Technológiai eredetű szennyezések analitikai csoportban.

 

2007-től 2010-ig az Eszterházy Károly Főiskola Biológia alapszakos, biológus laboratóriumi operátor specializációs hallgatója voltam. Felsőoktatási tanulmányaim során az tetszett, hogy gyakorlati központú volt, és ezeket a gyakorlati tapasztalatokat már az első munkahelyemen fel tudtam használni. 2010-ben a sikeres szakdolgozatvédés (a szakdolgozatom címe: A különböző eredetű és összetételű Aloe-kivonatok mikrobiontára gyakorolt hatásának modellezése; témavezető: dr. Marschall Marianna), és államvizsga után, 2010 novemberében állást kaptam Budapesten, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet, Citogenetikai és Immunológiai Osztályán, Biológus pozícióban. Az Osztály géntoxikus vegyületeknek kitett emberi csoportok több végpontos géntoxikológiai és immuntoxikológiai monitorozását végezte. Főbb feladataim közé tartozott a teljes vérből egysejtes gélelektroforézis (Comet Assay) vizsgálat módszerfejlesztése, kivitelezése és statisztikai kiértékelése. Comet Assay módszer fejlesztésemből, illetve 4 év vizsgálati eredményeiből publikáltam az első tudományos cikkemet az Orvosi Hetilap 47. számában 2014-ben. (https://akademiai.com/doi/pdf/10.1556/OH.2014.30041). Ezen kívül SCE (Sister Chromatid Exchange) minták fénymikroszkópos kiértékelése, DNS-repair laboratóriumi vizsgálat kivitelezése és értékelése, illetve sejttenyésztési és sejtszeparálási feladatok tartoztak a munkakörömbe. Több alkalommal tartottam konferencia előadást különböző fórumokon. A laboratóriumi feladatköreim mellett koordinátori pozícióban is dolgoztam, amelynek lényege az volt, hogy támogassam a monitor rendszert dokumentációs szinten. Ebbe beletartozott az adatbázisok vezetése, statisztikai kiértékelések elvégzése, illetve terepgyakorlatok koordinálása. 2015-ben két évre, egyebek mellett, nyelvtanulás céljából Angliába költöztem.
2017 áprilisában hazaköltöztem, mert állást kaptam a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzletágában a Technológiai eredetű szennyezések analitikai csoportban, mint laboráns, kutató-fejlesztő. Feladataim közé tartozik bioanalitikai műveletek és mérések végrehajtása, részvétel a bioanalitikai módszerek fejlesztésében, és a módszerek validálásához szükséges tervezésben, illetve kivitelezésben, validálási dokumentumok készítésében. Feladatom még a technológia fejlesztésből származó gyártásközi és hatóanyag minták kvantitatív analízisek K+F, illetve GMP körülmények között. Ezen kívül bemutató előadások tartása gyárlátogatások esetén a csoport munkájából hallgatók számára.
2019 szeptemberében tervezem megkezdeni a mesterképzésemet, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán, Klinikai laboratóriumi kutató szakon.


< Vissza