Üdvözöljük a Botanikus kertben!

Utolsó módosítás dátuma : 2019. április 25.

A botanikus kert az Eszterházy Károly Egyetem tulajdonában áll, a szakmai irányítását a Biológiai Intézet, ezen belül is a Növénytani és Ökológiai Tanszék biztosítja.

A botanikus kert helyi jelentőségű védett természeti terület – nevét minden bizonnyal megérdemli: a kert több mint 600 növényfajból álló élő gyűjtemény. Nagyrészt a hazai flóra vagy a Kárpát-medence növényfajai találhatók meg benne. A gyűjtemény kibővül a számos szubtrópusi és trópusi növénynek otthont adó Juhász Lajos Növényház és tetőkerttel is.
A botanikus kert legfontosabb feladata a növényfajok megőrzése, szaporítása és esetenként az eredeti élőhelyére történő visszatelepítése. Így a természetben veszélyeztetett fajok fennmaradását segíti élő. Mivel a botanikus kert a főiskolához tartozik, fontos bemutató és az oktatást segítő gyakorlati helyszínnek tekintjük, kiemelkedő az ismeretterjesztő szerepe, lehetőséget biztosít botanikai, ökológiai és természetvédelmi kutatásokhoz, kellemes környezetet biztosít pihenéshez és kikapcsolódáshoz.

 


< Vissza