Fintha Gabriella UNKP ösztöndíjas

Utolsó módosítás dátuma : 2020. október 12.

Fintha Gabriella, a Biológia Intézet munkatársa „A Gödöllői Botanikus Kert mohaflórája” című pályamunkájával elnyerte az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) 2020/2021. tanévére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatást.

Gabriella 2018-ban csatlakozott az Eszterházy Károly Egyetem Biológia Intézetében működő Bryológiai Kutatóműhely munkacsoporthoz. A kutatócsoport vezetője, Dr. habil. Szűcs Péter mentorálásával Gabriella a harmadik pályázó 2017 óta, aki bryológiai témájú kutatással nyerte el az ÚNKP pályázatát.
Jelen kutatás egy nagyobb projekt részeként valósul meg, melynek keretében a munkacsoport tagjai a hazai arborétumok, városi parkok, gyűjteményes- és botanikus kertek bryoflóra diverzitását kutatják, ezzel hozzájárulva a bryoflorisztikai adatgyűjtés bővítéséhez és a városi ökológia bryológiai feltárásához.
A Szent István Egyetem Gödöllői Botanikus Kertjének bryológiai felmérése, részleges adatgyűjtés formájában sem történt eddig meg, így a jelen munka elsődleges célja, hogy e természetvédelmi terület mohaflórája részletes dokumentálásra és elemzésre kerüljön.

(fotó: SzP)

 


< Vissza