Novák Blanka különdíjas az EUCYS 2018 döntőben

Utolsó módosítás dátuma : 2018. szeptember 20.

Novák Blanka, egyetemünk első éves hallgatója különdíjat szerzett a 2018. szeptember 14. és 17. között Dublinban rendezett EU Contest for Young Scientists (EUCYS) versenyen, ahol a világ legkiválóbb ifjú kutatói mutathatták be tudományos eredményeiket.

38 ország 139 hallgatója mutatta be legfrissebb tudományos eredményét a 2018. szeptember 14. és 17. között Dublinban megrendezett EU Contest for Young Scientists (EUCYS) elnevezésű világversenyen.

(forrás: https://www.eucys2018.com/)

Novák Blanka, egyetemünk Természettudományi Karán, biológia-kémia szakos hallgatóként kezdte meg tanulmányait, aki dr. Murányi Zoltán (Kémiai és élelmiszerkémiai Tanszék) és dr. Marschall Marianna (Növénytani és Növényélettani Tanszék) mentorálásával a Lycium barbarum-ban található bioaktív komponensek azonosítását, a kivonatok kiválasztott baktériumokra gyakorolt hatását, valamint a saját módszer alapján készített szaponifikált oldat antibakteriális hatású vegyületeinek műszeres mérését és azonosítását végezte el a Biológiai Intézet (Növénytani és Növényélettani Tanszék), az Élelmiszertudományi Intézet laboratóriumaiban és a Richter Gedeon Nyrt. budapesti laboratóriumában.

 

A fiatal kutató korábban megrendezett 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen indulva pályamunkájával az egyik első helyezést szerezte meg, melynek eredményeként jutott ki a EUCYS 2018 döntőjébe.

Novák Blanka, a EUCYS 2018 döntőben a "Kerry Group Awards" (Bioeconomy Prizes) díjat vehette át. 

A djíátadó a következő linken érhető el, Blanka az 1:41:10 időegységtől látható:

https://www.eucys2018.com/awards

 

Sikeréhez ezúton szívből gratulálunk!

 

 


< Vissza