A sportnap eseményei

Utolsó módosítás dátuma : 2017. szeptember 27.

Az Egyetemi Sportnap keretében az intézet dolgozói és hallgatói változatos programmal szórakoztatták az érdeklődőket.

Az Állatani Tanszék munkatársai három programmal vettek részt a rendezvényen. Az egyik az "Ismerd fel!" melynek keretében madártollakról és képekről kellett felismerni az állatokat valamint egy édesvízi táplálékláncot kellett kirakni. Ez volt talán a legnehezebb, mert a vízi állatokat (még a halivadékokat is) sokszor "leszörnyezték".

A második program a "Gyűjtéstől a gyűjteményig" volt ez egy bemutató volt lényegében terepi eszközök (bogárháló, fűháló, lepkeháló) valamint a preparáláshoz szükséges eszközök (rovarszippantó, preparálótű, csápigazító kacs, tűzőlépcső, lepkefeszítő stb.) bemutatása volt a cél.

A harmadik  a sportnaphoz talán legjobban illő feladat az "Állati mozgások" voltak. A kártyák közül a szerencsére bízva kellett a résztvevőknek választani majd az általuk elképzelt módon és a helyes módon is bemutatni az adott állat mozgását. Nagy sikernek örvendett a sánta róka, a kacsa séta, a gorilla séta sőt még a szamárrúgás is. Ezt a programot egy ovis csoport is végigcsinálta.

Az ismerd fel résznél Szabadi Kriszta, Győrössy Dorottya és Sosovicska Betti segítettek, a gyűjtéses résznél Horotán Katalin és dr. Varga János tanár úr működtek közre.

A Növénytani és Növényélettani Tanszék részéről Pénzesné dr. Kónya Erika a "Gyűjteményektől gyűjteményekig" program keretében bemutatta az üvegházunkat és az élő növénygyűjteményeinket, valamint ismertette, hogy mi történik egy botanikai gyűjtőexpedíción.

 

(A hírnél közreműködött Horotán Katalin és Pénzesné dr. Kónya Erika)

 


< Vissza