Együttműködés a HERBÁRIUM ÉS A FIELD MÚZEUM KÖZÖTT

Utolsó módosítás dátuma : 2017. március 08.

A Növénytani és Növényélettani Tanszék Herbáriumának vendége volt Dr. Matt von Konrat, a chicagói Field Múzeum (USA) botanikai gyűjteményvezetője.

Tíz napra érkezett vendégünk Dr. Matt von Konrat, a chicagói Field Múzeum botanikai gyűjteményvezetője dolgozni és kutatni Pócs Tamás professzorral és Sass-Gyarmati Andreával, a herbárium gyűjteménykezelőjével. Pócs Tamás világszerte elismert szakember, a közelmúltban ünnepelték a világ bryolgógusai a 80.-ik születésnapját (A 80. születésnap alkalmából megjelent cikk itt érhető el).
Az Egyetem Herbáriuma (EGR) komoly anyaggal rendelkezik trópusi Afrika, Ausztrália, Délkelet-Ázsia térségéből, újabban pedig perui anyaggal bővült a gyűjtemény. A Field Múzeum és az Egri Herbárium (EGR) régóta fennálló együttműködés keretében belül a csereanyagok révén bővítette a Field Múzeum trópusi mohagyűjteményét.

Matt von Konrat tovább folytatják az együttműködést: Dr. Sass-Gyarmati Andrea, a herbárium kurátorával a Fidzsi szigeteki projekten, illetve Prof. Pócs Tamással az ausztráliai elterjedésű Frullania fajok modern monográfiáján. A Frullania nemzetség mely világszerte elterjedt, egy nagyon diverz és rendszertanilag komplex nemzetség. Több mint 2000 közölt név, amelyből közel 800 a jelenleg elfogadott.

Dr. Matt von Konrat ezúton köszöni az Egyetem szíves fogadtatását valamint Prof. Dr. Pócs Tamás professzor és Dr. Sass-Gyarmati Andrea vendéglátását.

 

Dr. Matt von Konrat és dr. Sass-Gyarmati Andrea (középen), biológus hallgatók társaságában


< Vissza